De naam BROODS staat onder andere voor het broeden van vogels

Gepubliceerd op 28 juni 2016 om 17:03

Het is er weer tijd voor: de Pop-Professor laat je kennismaken met een artiest. Deze keer het Nieuw Zeelandse duo BROODS. En hun artiestennaam staat onder andere voor het broeden van vogels!

Ze hebben net hun tweede album Conscious uit, waarmee ze zaterdag nog in de Schijf van Vijf van de Pop-Professor zaten: BROODS. Tijd om het duo nog beter te leren kennen.

 

Muzikaal van huis uit

Het Nieuw Zeelandse duo BROODS bestaat uit zus en broer Georgia en Caleb Nott. In 2014 werd het debuutalbum Evergreen uitgebracht, en sindsdien is het erg snel gegaan met de act. Maar hoe begon het allemaal? Frontvrouw Georgia Nott vertelt: "Ik denk dat ik op mijn achtste gitaar wilde gaan spelen. Mijn moeder leerde het me, want mijn ouders waren beiden erg muzikaal: mijn vader speelt gitaar en mijn moeder keyboard, fluit en gitaar, en ze zingt nog. In ieder geval: Caleb (haar broer dus) hoefde geen gitaar te leren spelen omdat hij het juist mooi vond om te luisteren. We zijn opgegroeid met muziek, muzikaal van huis uit."

 

GarageBand of organisch?

De Pop-Professor vertelde je een paar weken geleden hoe je een liedje moet schrijven, maar hoe doet de schrijfster van BROODS, Georgia, dat nou? "Nou, ik speel wat melodieën in en neem het op om het te gebruiken in het programma GarageBand. Het is makkelijk om te gebruiken. Met Caleb gaat het schrijven meer organisch en samen."

 

BROODS

BROODS is een bijzondere artiestennaam, maar waar komt die naam vandaan? Nou, de manager kwam ermee, en het is vooral ook een goede naam omdat het meerdere betekenissen heeft: "Het staat voor de connectie van familie, maar ook voor het broeden van vogels (brood of birds). En het gaat over boos zijn en niet blij (broody)," aldus Georgia.

 

Conscious

Het nieuwe album Conscious bevat veel elektronische invloeden met een beetje synths, terwijl de tracks nog best poppy blijven, zoals Freak Of Nature met Tove Lo en de fijne single Couldn't Believe, ook een beetje elektronisch gemixt met pop. Volgens Georgia Nott is de plaat vooral experimenteel: "We hebben voor het album veel experimenten gedaan. Zo luisterden we vooral naar onze live-sound, en die sound van Evergreen hebben we grotendeels uitgebouwd tot Conscious."

 

De toelichtingen van Georgia Nott zijn gehaald uit een interview met FasterLouder en een interview met Noisey.

 

 Meer kennismakingen met artiesten? Check ze hier!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.