The Low Anthem wordt koud opgediend (Schijf van Vijf)

Gepubliceerd op 25 juni 2016 om 13:57

Een nieuwe editie van de Schijf van Vijf staat weer voor de deur. Met ook deze keer weer de beste nieuwe platen. Klaar voor? Ja? Let's go!

Een nieuwe zaterdagmiddag en dat betekent ook een nieuwe Schijf van Vijf. Met een quintet nieuwe albums in willekeurige volgorde.

Beluister de albums hier in de Schijf van Vijf-playlist!

 

Broods - Conscious

Het Nieuw Zeelandse Broods, bestaande uit zus Georgia en broer Caleb Nott, bracht in 2014 debuutalbum Evergreen uit, gevolgd door de gelijknamige EP Broods. Ook schreven ze vorig jaar het nummer EASE voor internetster Troye Sivan (onder andere bekend van de track FOOLS). Nu zijn de broertjes Nott terug met een nieuw album als Broods, Conscious. Vergeleken met Evergreen is deze plaat van de Nieuw Zeelandse muzikanten meer elektronisch, meer dance en meer house. Revolutionair. Niet kenmerkend Broods. Maar soms best wel fijn.

 

Gentleman - Conversations

Tillmann Otto is een echte Gentleman. Zijn echtgenote Tamika zal vast gelukkig zijn. Goed; de Duitse reggaezanger bracht sinds 1999 vijf albums uit gisteren verscheen zijn zesde: Conversations, in samenwerking met de Jamaicaanse reggaemuzikant Ky-Mani Marley, de zoon van Bob Marley. De plaat is zonnig, met veel slow reggae; gewoon lekker om op een warme dag in de zon te ontspannen in je hangmat. Conversations van Gentleman zit deze week in de Schijf van Vijf!

 

The Low Anthem - Eyeland

Op de mysterieuze cover van Eyeland zien we een soort van magiër met een toverstaf staan, met op de achtergrond nog meer raadselachtige dingen. Maar het draait natuurlijk om de muziek. En die is minder dan redelijk. Op hun vierde plaat serveert de Amerikaanse indieband The Low Anthem een mix van indie, rock, elektronica en melancholie. Eyeland is het uiterste van alternatieve klassieker Oh My God, Charlie Darwin uit 2008. De spanning is er heel erg vanaf. The Low Anthem wordt koud opgediend.

 

Weval - Weval

Het Nederlandse duo Weval kwam eerder al met een hoop sterke, elektronische singles, en nu is er ook een debuutalbum. Vorige week verscheen het gelijknamige Weval, met een lekker spacende hoes. De Pop-Professor is lovend over de muziek: "Na een aantal EP's is er nu ook een album van Weval! De plaat is zeer fijn, relaxt, met rustige dance, gewoon opzetten als je even helemaal zen wilt worden!"

 

Case Yonkhear - Echoes

In deze Schijf van Vijf praat de Pop-Professor vooral over de albumhoezen, en ook de cover van Echoes is een speciale. We zien een portret van een oprechte man (baardje, licht ingevallen kin) die opvallend eng in de camera staat. Ook de inhoud van het in mei verschenen Echoes van de Nederlandse zanger uit Heemstede is zeer goed. We horen prima songs, vol kwaliteit. En oja, met de artiestennaam zit het ook wel snor: Case Yonkhear is een uitstekende verbastering van Kees Jonkheer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb