De Superbus van Wubbo Ockels - Schijf van Vijf

Gepubliceerd op 11 juni 2016 om 12:36

Goedemiddag, en welkom bij een nieuwe Schijf van Vijf. Het is weer tijd dat de Pop-Professor de vijf beste, nieuwe platen van het moment met je doorneemt!

Zaterdagmiddag, en daarmee tijd voor een nieuwe Schijf van Vijf. De nieuwe albums vind je hieronder in willekeurige volgorde.

 

Superbus - Sixtape

De Pop-Professor is natuurlijk vooral van de alternatieve muziek, en dit is ook weer zo'n naam die je waarschijnlijk nog niet kent, maar die ook nog vaak langs zal gaan komen. Een Superbus is een bijzondere uitvinding van Wubbo Ockels, maar ook de naam van een Franse rockband, opgericht in 1999. De naam Superbus komt uit het Latijn en betekent fier, super of geweldig. De groep rondom Jennifer Ayache heeft net zijn zesde (ja, duh!) album Sixtape uit en daarop vind je een fijne mix van rock- en popliedjes, soms ook een beetje jazzy, maar altijd met een Frans tintje.

 

Amber Arcades - Fading Lines

Amber Arcades bracht vorig jaar al debuut-EP Patiently uit, nu is het tijd voor een volledige plaat. De Utrechtse band staat onder leiding van Annelotte de Graaf. Volgens zichzelf kan zij over tien jaar misschien wel advocaat zijn en over twintig jaar een geitenboerderij hebben in Portugal. Haar leven gaat altijd door. Een extra reden om te genieten van debuut Fading Lines, met de aanstekelijke titeltrack, het catchy Right Now, en nog veel meer fijne tracks!

 

Whitney - Light Upon The Lake

Heel veel liefhebbers van alternatieve muziek zaten al een tijdje te wachten op het debuut van de Amerikaanse indie-band Whitney. Vorige week verscheen het. Op het album staan prima songs, zoals strakke doorbraaktrack No Woman, het catchy Golden Days en het poppy No Matter Where We Go. Tien veelzijdige fijne tracks, die bij elkaar maar een halfuurtje van je leven in beslag nemen. En nee, de bandnaam komt niet van Whitney Houston maar van de eerste vriendin van bandlid Julian Ehrlich.

 

Tom Odell - Wrong Crowd

Als je je fans een Wrong Crowd noemt ben je niet een hele sympathieke artiest. Nee hoor, geintje, het tweede album van Tom Odell is genoemd naar zijn fans maar vertelt echt een verhaal, net als het boek dat over het ontstaan van de plaat is gemaakt. Morgen staat de 25-jarige Brit ook op Pinkpop, met in zijn zak zijn nieuwe album. Wrong Crowd is geen vervolging op zijn vorige album Long Way Down en hitsingle Another Love, maar vertelt een heel eigen verhaal, met fijne singles als Magnetised, titeltrack Wrong Crowd, Here I Am, Somehow en Constellations.

 

Kaleo - A/B

Een paar weken geleden liet de Pop-Professor je al kennismaken met het IJslandse Kaleo, en nu is ook het debuutalbum uit. A/B verscheen gisteren en het is behoorlijk divers, zoals de bandleden zelf ook vertellen: "We gaan langs veel verschillende genres. Het gaat een beetje langs de blues, maar er staan ook uptempo songs op, rock 'n' roll, folky liedjes; het wordt divers! We plannen nooit van tevoren welke genres we gaan gebruiken, we zien het altijd wel." A/B is een dikke, vette aanrader!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb