'Auld Wives' van Bear's Den is de nieuwe Kneiterschijf!

Gepubliceerd op 10 juni 2016 om 18:39

Vanavond staat Bear's Den op Pinkpop, maar nu zijn ze alvast de nieuwe Kneiterschijf van de Pop-Professor!

Yes, het weekend is weer begonnen! Meestal begin je je weekend met harde beats, maar dit keer kan het ook rustig: het melancholische Auld Wives van Bear's Den is de nieuwe Kneiterschijf!

 

Bear's Den is een Brits duo dat alternatieve strijkersmuziek maakt, bestaande uit Andrew Davie en Kevin Jones. Op tour nemen de twee ook Jools Owen en Marcus Hamblett mee. In 2013 brachten ze hun eerste EP Without/Within uit, in 2014 volgde debuutalbum Islands. Van dat album waren de prachtige singles Agape, Above The Clouds Of Pompeii en Elysium afkomstig. Bear's Den wordt vaak vergeleken met Mumford & Sons, want ze gebruiken allebei banjo in hun muziek (hoewel Mumford & Sons nu overgestapt is). Maar dat is niet geheel terecht, want Bear's Den gebruikt het instrument veel meer op een manier om het geheel te verbinden, en Mumford & Sons gebruikt de banjo voor een euforische feeststemming. In ieder geval: wil je weten hoe goed Mumford & Sons live is? Bekijk het hier!

 

En mocht je dit lezen als je op Pinkpop bent, of vindt je het gewoon leuk om te weten: vanavond staat Bear's Den op de Brand Bier Stage.

 

Beluister Auld Wives hier.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.