Prince: "Harts reminds me of how I was at that age"

Gepubliceerd op 10 juni 2016 om 14:24

Vrij uniek als Prince dat over je zegt toch. Het gebeurde Harts, een Australische singer-songwriter waar live de funk en soul vanaf spat.

Darren Hart, die als artiest de naam Harts aanneemt, is een Australische singer-songwriter die vooral soul- en funkmuziek maakt. Zo, dat was weer de Wikipedia-definitie. Zijn debuutplaat Daydreamer verscheen begin dit jaar maandag verscheen zijn nieuwe EP. Oja, ondertussen deed hij dinsdag ook nog een optreden in de Melkweg.

 

Prince aan de lijn

Prince belde Harts op: "Het was heel moeilijk om er een woord tussen te krijgen", vertelt Darren. "Ik wilde hem niet onderbreken. Het was om eerlijk te zijn een geweldig jaar en ik kon het succes dat ik boekte niet geloven." Alsof bellen met His Royal Badness niet spannend genoeg was mocht Harts hem ook nog zelf ontmoeten voor een jamsessie.

 
Daydreamer
Harts' debuutplaat, Daydreamer, verscheen in Australië en Nieuw Zeeland september 2014 en in de rest van de wereld begin 2016. De plaat bevat de singles Lovers In Bloom, Red & Blue, Angels Walk Below en Leave It All Behind. De plaat kreeg vele positieve recensies, onder andere van Rolling Stone Australia: "Harts is een supergetalenteerde jonge gast wiens gitaarbehendigheid bijna klinkt als die van Jimi Hendrix en zijn perfecte elektro-funk als die van Prince in de 80's." Zo lijkt het écht of Harts één van de nieuwe legendarische muzikanten van deze tijd gaat worden. Ook al wordt hij dat niet, dan heeft hij al deze complimenten vast wel in zijn zak zitten.
 
Breakthrough
6 juni verscheen zijn nieuwe EP Breakthrough. Op de plaat staan vijf catchy tracks, en je moet écht even twintig minuten de tijd nemen om het te luisteren. Over zijn nieuwe materiaal zegt Harts: "Na mijn debuutalbum moet ik zeker doorwerken. Dat was mijn startpunt, en nu moet ik verdergaan en meer materiaal schrijven." Nou, dat is zeer goed gelukt, want Breakthrough is zéér geslaagd.
 
 
De toelichtingen van Darren Hart zijn gehaald uit een interview met MusicFeeds.
 
Meer kennismakingen met artiesten? Check ze hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.