Kaleo: indierock uit IJsland

Gepubliceerd op 25 mei 2016 om 20:18

De IJslandse viermansband Kaleo brengt 10 juni aanstaande debuutalbum 'A/B' uit. Hoog tijd voor een kennismaking!

"Het beste wat IJsland op dit moment te bieden heeft," zo noemde 3FM-DJ Barend van Deelen Kaleo een tijdje geleden. Iedereen kent natuurlijk Björk, en daarom tijd om kennis te maken met nieuwe namen uit IJsland. Één van die namen is Kaleo.

 

Kaleo

Kaleo is sinds 2012 bezig, en nu beginnen ze een beetje op de radar te komen, vooral dankzij folkpopsingle Way Down We Go, voorloper van debuutalbum A/B. De bezetting bestaat uit Jökull Júlíusson (leadzang en gitaar), Daníel Ægir Kristjánsson (bass), Rubin Pollock (gitaar) en Davíð Antonsson (drums). Oorspronkelijk zijn ze afkomstig uit een klein stadje in de buurt van Reykjavik, IJsland, en ze hebben al twee succesvolle in de Verenigde Staten gelanceerd. Bij het nastreven van een groter internationaal succes, zijn de vier beste vrienden onlangs verhuisd naar Austin in Texas en zal het overnemen van de Verenigde Staten door rondreizen en voorprogramma's spelen voor een aantal grote namen als Vance Joy en Family Of The Year niet lang meer duren.

 

Knappe meisjes in het voorprogramma

Kaleo heeft dus onlangs het voorprogramma voor Family Of The Year gedaan, en daar verwachten ze wel wat voor terug! "Wow! Headlinen zou geweldig zijn. Ik denk Family Of The Year als voorprogramma, omdat wij eerder hun voorprogramma deden, haha!" Of, zo vult drummer David aan: "Een band met knappe meisjes zou ook wel leuk zijn!"

 

A/B wordt divers

En hoe gaat het nieuwe album eruit komen te zien? "We gaan langs veel verschillende genres. Het gaat een beetje langs de blues, maar er staan ook uptempo songs op, rock 'n' roll, folky liedjes; het wordt divers! We plannen nooit van tevoren welke genres we gaan gebruiken, we zien het altijd wel."

 

Met deze info zijn we natuurlijk razend benieuwd naar het album. A/B verschijnt 10 juni, tot dan moet je het doen met andere uitgebrachte singles.

 

De toelichtingen van de bandleden zijn gehaald uit een interview met VergeCampus.

 

 

Meer kennismakingen met artiesten? Check ze hier!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.