Lijstje: 4 niet creatieve artiestennamen

Gepubliceerd op 6 juni 2016 om 15:50

Naast goede muziek maken is het natuurlijk leuk als je ook een goede, herkenbare artiestennaam hebt. Sommige artiesten zijn echter niet zo erg origineel en creatief. 4 van deze niet creatieve namen in dit lijstje hieronder!

Een paar weken geleden maakte de Pop-Professor een lijstje met vier creatieve artiestennamen. Nu is het tijd voor de tegenhanger: een lijstje met 4 niet creatieve artiestennamen!

 

1. The Animals

TheAnimals-1.png

Niet bijster origineel: The Animals. Deze Engelse britpopband uit de sixties maakten fijne plaatjes, waaronder The House Of The Rising Sun. De artiestennaam is echter niet origineel. The Animals betekent namelijk letterlijk vertaald de dieren. Tja.

 

2. The Byrds

The Byrds betekent de vogels, en dat is ook niet persé heel creatief gevonden. Alhoewel: de spelling is best leuk. In plaats van The Birds is het The Byrds. Ook zij waren actief in de jaren 60 en 70 (de niet creatieve artiestennamen zijn vooral van vroeger), en wilden de Amerikaanse tegenhanger vormen van de Britse bands The Beatles en The Rolling Stones.

 

3. The Kings

'De koningen van de muziek'. Ook zo'n artiestennaam waarbij je nou niet meteen aan creatief denkt. The Kings is een Canadese band, afkomstig uit Vancouver, en opgericht in 1977. Hun grootste hit was This Beat Goes On/Switchin' To Glide uit 1980. En ze horen overduidelijk in dit lijstje.

 

4. The Drums

Je band vernoemen naar een muziekinstrument. Niet bar origineel. Jonathan Pierce en zijn maten deden het toch en veroverden met The Drums in 2010 de wereld, onder andere met het bescheiden hitje Let's Go Surfing. In ieder geval hindert hun artiestennaam niet, want de band stond onder andere in het voorprogramma van Bombay Bicycle Club en Florence + The Machine.

 

Meer lijstjes? Check ze hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.