Schijf van Vijf: 5 gezonde, nieuwe albums

Gepubliceerd op 28 mei 2016 om 14:11

Iedere zaterdag tipt de Pop-Professor jou vijf gezonde, nieuwe albums. En het is weer zaterdagmiddag, dus tijd om nieuwe platen te checken in de zon!

Het is zaterdagmiddag, en dus weer tijd voor een nieuwe Schijf van Vijf. Met deze week nieuwe albums van Jungle By Night, RY X en meer. En oja: de albums staan in een willekeurige volgorde.

 

Jameszoo - Fool

Na een hele lange tijd kwam twee weken geleden dan eindelijk het debuutalbum van producer en muzikant Jameszoo uit Den Bosch uit. Vroeger, zo vertelt hij in een interview met 3voor12, had hij vrijwel niks met muziek. Hij was altijd druk bezig met taekwondo en sporten, en hij werd zelfs Nederlands kampioen. Gelukkig kwam Mitchel van Dinther in aanraking met de muziek, en nu maakt hij fijne, instrumentale muziek. Debuutplaat Fool kwam 13 mei uit. Dat album speelt hij in november integraal live op Le Guess Who?.

 

Jungle By Night - The Traveller

The Traveller is het vierde, nieuwe album van het Amsterdam wereldmuziekcollectief Jungle By Night. De band bestaat uit negen leden met fijne, Hollandse namen, zoals Ko Zandvliet (die trombone speelt). De vierde plaat van Jungle By Night klinkt als een gewaagde mix van afrobeat, elementen uit de cumbia-muziek, en natuurlijk nog steeds psychedelische invloeden. Ook The Traveller bevat geen zang.

 

RY X - Dawn

De Australische singer-songwriter RY X, lid van de band The Acid (hun laatste album Liminal verscheen in 2014), heeft nu een soloalbum uit. Hij begon toen hij zestien was al met het schrijven van muziek, tourde met Maroon 5 en zijn track Berlin is al eens gecoverd door Sam Smith! Een paar weken geleden verscheen het melancholische debuutalbum Dawn, met daarop ook de relaxte singles Berlin, Only, Deliverance en Haste. Hij houdt niet van lange titels, die RY X.

 

Car Seat Headrest - Teens Of Denial

Het nieuwe album van het Amerikaanse Car Seat Headrest is net uit. Teens Of Denial kwam een week geleden uit en is het zevende album van de band (in drie jaar tijd!). Will Toledo, Andrew Katz, Ethan Ives en Seth Dalby zijn sinds 2010 samen muziek aan het maken. De naam Car Seat Headrest ontstond omdat Toledo de vocalen van vroegere platen om privacyredenen niet in zijn studentenhuis maar in zijn auto opnam. Een frisse indie-rockplaat, die je geluisterd moet hebben!

 

Ocean Alley - Lost Tropics

Momenteel is het zestal Ocean Alley op tour in Europa, en ondertussen brengen ze ook nog even een album uit! In Nederland speelt de band op vrijdag 3 juni in de SugarFactory in Amsterdam en op 2 juli staan ze op MadNes Festival. Hun eerste Europese tour sluiten ze ook nog eens af in de Reggaeweide op de Zwarte Cross! Maar goed, terug naar hun debuutalbum. Lost Tropics brengt catchy hooks, fijne zang en natuurlijk ijzersterke songs. De 11 tracks op de plaat blijven nu niet alleen maar in het reggae-genre, maar nu ook psychorock en invloeden uit de jazz. De Pop-Professor raadt je aan om Ocean Alley te luisteren, hoor!

Reactie plaatsen

Reacties

ATrulneple
6 jaar geleden

Poids est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-tadalafil-prix/

Maak jouw eigen website met JouwWeb