Kneiterschijf: Young the Giant - 'Something To Believe In'

Gepubliceerd op 27 mei 2016 om 19:09

Voor het eerst in drie jaar brengt Young the Giant nieuw materiaal uit, en meteen is het raak. Nieuwe single 'Something To Believe In' staat een week lang in de spotlights op de Pop-Professor als Kneiterschijf.

Vrijdag, en daarmee tijd voor een nieuwe Kneiterschijf. Deze week beveelt de Pop-Professor je Something To Believe In van Young The Giant aan.

 

De afgelopen jaren zijn we de Amerikaanse alternatieve rockband Young The Giant een beetje uit het oog verloren. De band bracht het titelloze debuut uit in 2011, en op die eerste plaat stond meteen een hit: My Body (hij kwam tot #21 in de 3FM Mega Top 50). Ook Cough Syrup van datzelfde album werd onder muziekliefhebbers zeer gewaardeerd. In 2014 bracht Young The Giant het tweede album Mind Over Matter uit, maar het was niet wat ze gehoopt hadden: het album flopte best wel hard.

 

Deze zomer is Young The Giant terug met een nieuwe plaat, Home of the Strange, die 12 augustus uitkomt op het platenlabel Fueled By Ramen (waar onder andere ook Twenty One Pilots en Chef'Special zitten). Bij het album doet de band een tour met Ra Ra Riot, de Home Of The Strange-tour.

De Home Of The Strange-tour start op 6 september in Cleveland en eindigt 27 oktober in Vancouver. Tijdens de tour stoppen Young The Giant en Ra Ra Riot op 18 september bij het House of Blues in Boston.

 

De eerste single van het album is al bijna een maand geleden uitgekomen, maar Something To Believe In is zeker de moeite waard. De track is deze week de Kneiterschijf op de Pop-Professor!

 

Beluister de track hier!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb