FRIARS presenteerde hun EP in de Ekko

Gepubliceerd op 29 mei 2016 om 19:57

Gisteravond presenteerde FRIARS hun debuut-EP in een energieke Ekko. Tijd om (nog) eens uitvoerig kennis te maken met de Utrechtse band.

FRIARS bracht gisteren hun eerste EP uit, EP (liever creatief in de muziek dan in de titels, toch). Om dat te vieren speelde de band in thuisstad Utrecht in de Ekko hun EP integraal. Orange Maplewood deed het voorprogramma. Tijd nog eens goed kennis te maken met FRIARS, één van de nieuwe, muzikale ontdekkingen die je niet gemist mag hebben! Overigens is dit niet de eerste kennismaking met de Utrechters, want eerder was hun single Chemistry al Track of The Week op de Pop-Professor én waren ze Verborgen Talent.

 

FRIARS?

FRIARS is een jonge energieke indie-rock band uit Utrecht. Zanger en gitarist Jasper Demollin en drummer Bryan Hokkeling (The Medics) speelden voorheen in de band Uncle Frankle, die onder andere op het Reeperbahn Festival, in DWDD en tijdens Popronde 2009 hebben gespeeld. Nu vormen zij samen met Michiel Bel (GEM) en Daan Scherpenzeel de band FRIARS.

 

De muziek van FRIARS

Maar wat voor muziek maakt FRIARS nu eigenlijk? “Indierock, al is dat natuurlijk wel een breed begrip”, zegt frontman Demollin. Bel: "Het is best wel rock-'n-roll eigenlijk. Geen Elvis rock-'n-roll, maar van deze tijd." Hokkeling: "Het is energiek, heel toegankelijk, maar ook rauw." Waar de heren het allemaal mee eens zijn, is het doen van concessies. Die willen ze namelijk alle vier vooral niet doen. Het belangrijkste is maken wat ze vet vinden, of dat nu betekent dat ze voor tien mensen spelen of voor honderd." Het belangrijkste vinden ze toch wel het rauwe van hun muziek. Hokkeling: "Het is totaal niet gepolijst opgenomen."

 

Die gast van Streetlab

Jasper Demollin (zanger/gitarist) kun je ook kennen als presentator van het tv-programma Streetlab op NPO 3, waarin vier jeugdvrienden sociale experimenten uitvoeren. Maar, zo zegt Demollin zelf: "Ik hoop wel gewoon dat het helpt dat mensen mij ervan kennen, maar niet dat mensen denken: dat is de band van die gast van Streetlab, maar dat ze denken: oh, die gast doet ook andere toffe dingen. Het heeft vrij weinig met elkaar te maken."

 

De EP

En daar draait het natuurlijk om... de EP. Gisteren kwamen de vier tracks gebundeld uit, Chemistry, Good Old Times, Hard Time en Fear It All geheten. En inderdaad zit hier een lekker rauw randje op (red. de muziek van FRIARS), alsof je live bij de gasten in de studio staat. De EP werd uitgebracht door middel van een EP-release in de Ekko in Utrecht. De sfeer zat er lekker in, ook bij voorprogramma Orangle Maplewood. Het was verre van gepolijst.

 

Beluister EP hier!

 

De toelichtingen van de bandleden zijn gehaald uit een interview met 3voor12 Utrecht.

 

Meer kennismakingen met artiesten? Check ze hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb