Albumrecensie: Lucas Hamming - 'Luck Is For Suckers'

Gepubliceerd op 21 maart 2017 om 20:00

Amper anderhalf jaar na debuut 'HAM' bracht Lucas Hamming vrijdag tweede plaat 'Luck Is For Suckers' uit. Een logisch vervolg met nog betere liedjes.

Dat de tracks van Hamming dijken van oorwurmen zijn blijkt maar weer. Single 'Be Good Or Be Gone' opent de plaat en zet daarmee meteen de toon voor de eigenwijze rock van Lucas Hamming. Na tweede rocktrack 'Method To My Madness is er een klein rustmomentje in de vorm van 'Thrill of the Chase', wat Hamming schreef over zijn ADHD. Nummer vier heet 'Temporary Remedy'. De track is nu al een zeer lekkere festivalknaller. Ook muzikaal hoogstandje 'Always On The Run' is een mix van Lucas' eigen stijl en die van zijn helden, waaronder de Arctic Monkeys en Oasis. Dit nieuwe album brengt weer veel goede nieuwe muziek, en ook toffe teksten. Kijk bijvoorbeeld naar de titeltrack: "Everybody's growing up and pretending. Making up and faking smiles. It's a masquarade, put that mask away." 'Luck Is For Suckers' gaat over de succesfactor van Hamming. Hij dacht dat 'ie geluk had, maar eigenlijk heeft hij er gewoon heel hard voor gewerkt. Dit thema beslaat eigenlijk ook vrijwel het hele album. Na 'Running' en 'Rock 'n Roll Star', twee toffe tracks die lang in je hoofd blijven zitten, is het tijd voor dé hit: Are You With Me. Het themanummer past goed op het einde van het album en deze mooie rockballad laat een goede indruk achter, waarna het alweer tijd is om naar 'Got To Let It Go' te gaan. Een goed liedje om op het einde van 'Luck Is For Suckers' te plaatsen, want alle uitgesponnen melodietjes en het rustige middenstuk passen heel goed om dit album te eindigen.

Al met al is 'Luck Is For Suckers' een geweldige plaat en Lucas' revolutie van singer-songwriter tot rock 'n roll star is dan ook vlekkeloos gegaan. Tussen 'Luck Is For Suckers' en 'HAM' zaten precies 525 dagen, dus als het weer klopt moet het volgende album van Lucas Hamming vrijdag 24 augustus 2018 uitkomen. Kijken we naar uit!

Eindwaardering: 8,5 van 10

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.