Catfish And The Bottlemen houdt van live spelen

Gepubliceerd op 20 juni 2016 om 16:43

En dan vooral de hits. Niet zo gek, want ze hebben er al best wat op hun naam staan. Catfish And The Bottlemen heeft net het tweede studioalbum uit, 'The Ride' geheten. Tijd om kennis te maken met deze jonge, Britse gasten!

De Pop-Professor houdt er van om je te laten kennismaken met wat onbekendere acts. Deze keer is het tijd voor de jonge, Britse honden van Catfish And The Bottlemen, met op zak de nieuwe plaat The Ride.

 

Aftershow van Kasabian

Catfish And The Bottlemen is al negen jaar actief als band. In 2007 begonnen frontman Van McCann en ex-lid Billy Bibby samen gitaar te spelen bij Bibby thuis, in Wales. Ze speelden zich, na het vormen van de band, in de kijker door na concerten van artiesten zelf ook een show te spelen. Dit deden ze bijvoorbeeld bij de evenals Britse band Kasabian. "We waren al zeven jaar bezig en toen vertelde muziektijdschrift NME dat ze ons shit vonden. Bij festivals zag ik echter hoeveel liefde we kregen van het publiek."

 

Catfish And The Bottlemen houdt van festivals

Inmiddels heeft het Britse Catfish And The Bottlemen ook een enorme live-reputatie. Frontman Van McCann vertelt: "Ik wil graag zoveel mogelijk optredens doen. Ik hou vooral van festivals. Onze boeker kreeg na het uitbrengen van The Balcony (het debuutalbum uit 2014) de opdracht om die zomer tegen geen enkel festivalaanbod nee te zeggen. We startten de band toen we zo jong waren dat we dachten: we gaan nooit naar dat festival zonder dat we er ooit gespeeld hebben. Ja, weet je, live is gewoon ons ding."

 

Eigenwijs 

Over de teksten die hij schrijft zegt McCann: "Ik schrijf eerlijke songs over wat er gebeurt in het leven. Ik ontmoette bijvoorbeeld ooit een meisje en ik vond haar wel leuk, dus ik vertelde dat ik een track over haar zou gaan schrijven. Ze zei dat ze het niet erg vond zolang ik haar naam niet gebruikte; dus het eerste woord van het liedje is haar naam." Lekker eigenwijs, dus.

 

Beluister The Ride hier.

 

De toelichtingen van Vann McCann zijn gehaald uit een interview met NME Magazine en een interview met Independent.

 

 Meer kennismakingen met artiesten? Check ze hier!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.