Schijf van Vijf: het nieuwe, verfrissende album van de Peppers!

Gepubliceerd op 18 juni 2016 om 14:37

Het moment is weer aangebroken: een nieuwe Schijf van Vijf vol met nieuwe, gezonde albums staat voor je klaar. Dus laten we snel beginnen!

Het is zaterdagmiddag en daarom het vaste moment voor de Pop-Professor om nieuwe platen met je door te nemen. Het lijstje met albums is in willekeurige volgorde.

Beluister de albums hier in de Schijf van Vijf-playlist!

 

Red Hot Chili Peppers - The Getaway

Eindelijk was daar dan gisteren The Getaway, het eerste nieuwe album van de Peppers in vijf jaar. Na singles Dark Necessities, The Getaway en We Turn Red is daar nu de volledige plaat van de Amerikaanse band. Vorige week speelden de Red Hot Chili Peppers op Pinkpop nog een greatesthitsshow, met daarin onder andere Under The Bridge, Snow (Hey Oh) en By The Way. The Getaway is een kenmerkend Peppers-album dat toch ook weer heel anders en verfrissend klinkt vanwege de pianopartijen die in de songs zijn aangebracht, door voor het eerst met een andere producer dan Rick Rubin te werken.

 

Jake Bugg - On My One

Op zijn achttiende (!) bracht Jake Bugg zijn gelijknamige debuutalbum uit, met daarop onder andere de hit Lightning Bolt. Een jaar later volgde Shangri La, met bescheiden radiohitje What Doesn't Kill You, en nu is daar zijn op zijn tweeëntwintigste de derde plaat On My One. De nieuwe plaat van de Britse singer-songwriter is erg divers, met countryliedjes, stevige rocksongs (Gimme The Love), ballads (The Love We're Hoping For), soul en blues. Ook rapt Bugg zelf nog een stuk op de track Ain't No Rhyme.

 

Wudstik - Breek Het Geluid

Het allereerste Nederlandstalige album in de Schijf van Vijf! Jermain van der Bogt, die als artiest werkt onder de naam Wudstik, bracht maandag zijn derde album Breek Het Geluid uit. In 2009 en 2011 had hij al twee albums uitgebracht, maar zijn echte doorbraak kwam met zijn deelname aan The Voice Of Holland in 2013. Bij Wudstik denk je misschien aan een rapper, maar niets is minder waar. Op de plaat staan ook veel gitaarliedjes, die, met de akoestische versies aan het eind van Breek Het Geluid, het singer-songwriteridee versterken.

 

Catfish And The Bottlemen - The Ride

Door 3FM-dj Sander Hoogendoorn werd Catfish And The Bottlemen eerder al het Britse Kensington genoemd, en daar sluit de Pop-Professor zich volledig bij aan. De jonge gasten brachten met hun indierockbandje in 2014 debuutplaat The Balcony uit, en eind mei verscheen de tweede plaat: The Ride. Op de plaat horen we jonge, gejaagde indierock van veertig minuten. Rondom het album tourt Catfish And The Bottlemen met The Ride Tour momenteel door onder andere Canada, de Verenigde Staten en Engeland. Vanavond staan ze in Dover in de VS.

 

case/lang/veirs - case/lang/veirs

De zangeressen Neko Case, k.d. lang en Laura Veirs werken al een tijd samen onder de naam case/lang/veirs. Het Amerikaans/Canadese trio bracht gisteren, na vier sterke singles, het gelijknamige debuutalbum uit. Verwacht een mix van country en pop, soms wat singer-songwriter invloeden, gemengd met de sterke stemmen van de drie. Net als de andere vier schijven een dikke, vette aanrader!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.