Dotan brengt 'Shadow Wind' officieel uit

Gepubliceerd op 5 augustus 2016 om 10:35

Yes! De nieuwe single van Dotan is sinds vandaag echt uit! 'Shadow Wind' is het officiƫle anthem van de Olympische Spelen van dit jaar.

Vanochtend bracht Dotan de nieuwe track officieel uit. De singer-songwriter speelde Shadow Wind in december al eerder tijdens concerten, maar nu kun je hem echt beluisteren. Overigens werd het nieuwe lied van Dotan op de Pop-Professor in december al verkozen tot Track of The Week, op gehoor van de telefoonopnames in de Ziggo Dome. Vanochtend is Shadow Wind ook bekroond tot 3FM Megahit.

 

Het nummer is het officiële NOS-anthem van de Olympische Spelen in Rio dit jaar. Dit betekent dat Shadow Wind de komende weken elke avond in het tv-programma Olympic Park gebruikt gaat worden voor sportcompilaties, en ook Giel Beelen gaat in zijn ochtendshow op 3FM sportcompilaties gebruiken met de muziek van Dotan. Shadow Wind is overigens niet geschreven voor de Olympische Spelen, het was namelijk al een bestaande track. Dotan vertelt waar het lied over gaat: "Het gaat over uit je eigen schaduw stappen en deze bizarre wereld tegemoet gaan zonder angst."

 

De Nederlandse zanger Dotan Harpenau bracht onder zijn voornaam in 2010 het album Dream Parade uit, waaruit twee hit(je)s voortkwamen, het melancholische Where We Belong en het fluitende This Town. In 2014 bracht Dotan album nummer twee uit: 7Layers; een echt hitalbum waarmee hij zich in Nederland op de kaart zette. Van de plaat waren onder andere nummer 1-hit HomeLet The River In en Hungry afkomstig. Nu brengt Dotan dus zijn nieuwe single Shadow Wind uit, maar volgens de zanger staat er geen nieuw album uit te komen. Misschien gaat Dotan eerder losse singles als cadeautjes uitbrengen.

 

Beluister Shadow Wind hier!

 

Sinds 29 juni was er opeens niets meer op deze website gepost, omdat de Pop-Professor toch iets eerder met zomerstop ging. Vanaf nu gaat hij je weer vertellen over al het muzieknieuws, dus kom iedere dag zeker even kijken! Vanmiddag weer een nieuwe Kneiterschijf, en ben je benieuwd wat de Kneiterschijven van de afgelopen week waren? Luister dan even de Spotify-playlist!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.