De Pop-Professor laat je kennismaken met Tom Odell

Gepubliceerd op 14 juni 2016 om 18:53

Afgelopen zondag stond Tom Odell op Pinkpop, met als wapenfeit zijn nieuwe album 'Wrong Crowd'. Tijd om kennis te maken met de Britse singer-songwriter.

Na drie jaar verscheen afgelopen vrijdag het tweede album van Thomas Peter Odell, beter bekend als Tom Odell. Wrong Crowd bevat veel poppy tracks, zoals de titeltrack en Magnetised, veel meer dan het singer-songwriterdebuut Long Way Down dat in 2013 verscheen.

 

Jaloers op zijn zus

Tom Odell startte op zijn zevende met het volgen van pianolessen, omdat hij jaloers was op zijn twee jaar oudere zus die ook muzieklessen volgde op het instrument. "Ik wilde pianolessen, mijn zus volgde ze. Ja, ik weet niet. Ze is twee jaar ouder, dus ik denk dat dat altijd de nodige spanning met zich meebrengt. Zij is ook geweldig."

 

I'm in love with a spider

Zijn eerste liedje schreef Tom op een Casio keyboard, en hij focuste zich vooral op de melodieën van de song. De song bevatte niet echt tekst, behalve de zin "I'm in love". Dat was eigenlijk alleen een melodie, maar zijn eerste echte liedje ging over een spin in het raamkozijn, bij gebrek aan verhalen. Niet zo gek als je negen jaar oud bent.

 

Getekend bij het label van Lilly Allen

Zingen ging niet echt natuurlijk bij Tom Odell, en hij had er ook niet echt veel plezier in. Maar zijn eerste optreden ging verrassend goed! Twintig mensen, waaronder een vriend van Lilly Allen, waren aanwezig. Die vertelde Tom na het optreden dat ze het geweldig vond en het graag naar iemand wilde sturen; Lilly Allen dus. Mede hierdoor was Tom één van de eerste artiesten op Allen's platenlabel In The Name Of.

 

Long Way Down

Juni 2013 brengt Tom Odell debuutalbum Long Way Down uit, met onder andere de prachtige hit Another Love, die ook op de Songs From Another Love EP stond. De track kwam in de Mega Top 50 van 3FM tot een tweede plek. Op het album staan vooral singer-songwriterliedjes, maar dat is op zijn nieuwe album wel anders.

 

Wrong Crowd

Drie jaar hebben we moeten wachten op het tweede album van Tom Odell, maar afgelopen vrijdag verscheen de plaat dan ook echt. Op het nieuwe album heeft Tom de singer-songwriter vooral achter zich gelaten en wordt een echte popartiest, met sterke singles als Magnetised, Wrong Crowd en Constellations. Afgelopen zondag speelde de Britse singer-songwriter veel van zijn nieuwe materiaal live op Pinkpop.

 

De toelichtingen van Tom Odell zijn gehaald uit een interview met Glamour Magazine.

 

Meer kennismakingen met artiesten? Check ze hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb