Ken je Lucas Nord al?

Gepubliceerd op 22 mei 2016 om 09:09

Nee? Nou, dan is het hoog tijd om kennis te maken met de ultieme zondagochtendmuziek. Goedemorgen!

 
Op zo'n zondagochtend is relaxte muziek altijd lekker. En daarom tijd voor een kennismaking met Lucas Nord. Deze Zweedse singer-songwriter maakt chille, poppy wegdroomliedjes met een elektronische invloed en heeft net zijn tweede album uitgebracht: Company. Ook hierop een mix van uptempo songs en relaxte, rustigere songs.
 
Muzikale familie
De muziek zat altijd al in zijn genen, zo zegt Nord zelf: "De muziek is er altijd geweest. Ik ben ermee opgegroeid. Mijn hele familie is muzikaal, en aan mijn moeder's kant werken ze allemaal als muzikanten: mijn moeder, mijn tante, mijn opa. Het was geen optie voor me. Natuurlijk had ik ook andere interesses, maar ik heb me altijd grotendeels op muziek gefocust."
 
Van drummen naar house
Zijn muzikale pad begon met drummen. Daarna vond hij, in zijn late tienerjaren, de housemuziek, op muziekschool Rytmus in Stockholm. "Ik had, toen ik jonger was, altijd in bandjes gespeeld, het spelen van indie pop en rock enzo. Maar op mijn school had ik een paar vrienden die al hun tijd in de studio doorbrachten, met het maken van housemuziek, en toen ging ik bij ze zitten. Eerst werkte ik vooral met popmuziek, nu werd het een soort mix van die twee genres."
 
In het rijtje van grootheden
De Zweedse muziekscene is natuurlijk een grote, en toch wordt Lucas Nord al regelmatig genoemd in een rijtje van grootheden als Avicii en Swedish House Maffia. Zelf interesseert hem dat niet zoveel: "Ja, het doet me niet zoveel," zegt Nord. "Het is het feit dat je uit Zweden komt en housemuziek maakt. Er zijn meer Zweedse artiesten met dit soort muziek."
 
Waar lijkt het op?
Qua stijl en muziek klinkt Lucas Nord een beetje als Jack Garratt, die de BBC Sound of 2016 was (een Brits talent waar we dat jaar nog veel van gaan horen). Allebei vooral elektronisch, maar in de muziek van Nord zit wat meer diepgang: het zit beter in elkaar, Garratt blijft vooral braaf.
 
Company
Lucas Nord heeft net zijn tweede album uit, Company. Zeven elektronische tracks van krap een halfuur die weer fijn tot de verbeelding spreken. Beluister de plaat hier.
 
Fijne zondagochtend nog met de muziek van Lucas Nord, en bedankt voor het lezen van dit artikel!

 

De toelichtingen van Lucas Nord zijn gehaald uit een interview met Radar Magazine.

 

Meer kennismakingen met artiesten? Check ze hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.