Corinne Bailey Rae: "Hoe spreekt het hart tegen ons?" - Schijf van Vijf

Gepubliceerd op 21 mei 2016 om 13:10

Iedere zaterdag tipt de Pop-Professor jou vijf gezonde, nieuwe albums. Klaar voor de eerste editie?

Het is zaterdagmiddag, en dus weer tijd voor een nieuwe Schijf van Vijf (de eerste editie, woohoo!). Met deze week nieuwe albums van Travis, Black Oak en meer. En oja: de albums staan in een willekeurige volgorde.

Beluister de albums hier in de Schijf van Vijf-playlist!

 

Corinne Bailey Rae - The Heart Speaks In Whispers

Zes jaar is het geleden dat Corinne Bailey Rae haar laatste album The Sea uitbracht. Nu is het tijd voor haar derde plaat, The Heart Speaks In Whispers. Op het album, wat 13 mei uitgebracht is, heeft Bailey Rae een verfrissende nieuwe sound, om zich ook een beetje los te weken van monsterhit Put Your Records On van debuut Corinne Bailey Rae. "Hoe spreekt het hart tegen ons? Het spreekt door de natuur, dromen, het lchaam en instinct. Deze nummers zijn mystiek, elementair en bezig met de transformatie, groen vol levensader en kosmische natuur," zo zegt ze zelf.

 

Travis - Everything At Once

Scoorde Travis zestien jaar geleden nog radiohits met Why Does It Always Rain On Me? en Sing, zo gaan ze nu een alternatievere kant uit. Met achtste plaat Everything At Once gaan de Schotse Britpopveteranen verschillende kanten op: van rustige ballades naar meesterlijke composities, en zelfs nog een aantal van die radiohitjes (maar dan niet op de radio, zo klinken sommige tracks echter wel). Everything At Once draagt hart voor de muziek.

 

King Gizzard & The Lizard Wizard - Nonagon Infinity

King Gizzard & The Lizard Wizard. Naast hun geweldige bandnaam werden ze ook al één van de beloftes van 2016 genoemd en volgens de Pop-Professor gaan ze dat zeker waar maken. De band rondom Ambrose Kenny Smith (ze zijn met zijn zevenen!) maakt fijne psychedelische rock, en op achtste album (ze bestaan pas sinds 2010, hè!) Nonagon Infinity laat de band dit weer fijn uit de verf komen, met een ware evolutie. Want over de wereld krijgen ze steeds meer fans.

 

Black Oak - Equinox

Vorige week verschenen is Equinox van Black Oak, het samenwerkingsverband tussen The Black Atlantic en I Am Oak. Van laatstgenoemde, de Utrechste singer-songwriter I Am Oak, verscheen natuurlijk eerder dit jaar nog Our Blood. Voor the Black Atlantic, ook Nederlands natuurlijk, is dit zijn eerste album. Een fijne, rustige plaat, om heerlijk bij wakker te worden. Twee fantastische songschrijvers, samen heten ze Black Oak, en hun plaat heet Equinox.

 

On Dead Waves - On Dead Waves

On Dead Waves is waarschijnlijk wel de minst bekende naam in dit lijstje. Het is een samenwerkingsproject tussen twee succesvolle Mute kunstenaars, James Chapman (alias Maps) en Polly Scattergood. Ze werkten samen op het Mute Short Circuit Festival in het Roundhouse en het liep zo lekker dat ze besloten om te starten met een muzikale samenwerking . On Dead Waves heeft net gisteren debuutalbum On Dead Waves uitgebracht, met veel fijne melancholische en soms ook poppy songs. Net als de andere vier albums zeker de moeite waard om te luisteren!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb