Professors Stemlijst: 3voor12 Song van het Jaar 2015

Gepubliceerd op 22 november 2015 om 20:26

Wanneer er een lijst wordt gemaakt, met tracks, is De Pop-Professor er vaak bij. Hij stemt en dit wordt dan: Professors Stemlijst!

De Song van het Jaar: jaarlijks maakt 3voor12 een lijst met de beste tracks van afgelopen jaar. Vorig jaar won de favoriet van De Pop-Professor: Home van Dotan. Zal dat dit jaar ook gebeuren met Professors Song van het Jaar 2015 Never Let You Down?

 

Professors Stemlijst: de beste tien tracks van 2015

1. Lucas Hamming - Never Let You Down

2. Nothing But Thieves - Itch

3. Bring Me The Horizon - Throne

4. Petite Meller - Baby Love

5. Duran Duran ft. Janelle Monáe ft. Nile Rodgers - Pressure Off

6. Adele - Hello

7. Blur - Go Out

8. Coldplay - Adventure Of A Lifetime

9. PAUW - Shambhala

10. Afterpartees - Girls Like You

 

Op 3fm.nl legt dit radiostation de komende weken hun diskjockeys vijf vragen voor, over de Song van het Jaar 2015. Deze zijn ook aan De Pop-Professor gesteld.

 

1. Wat is jouw Song van het Jaar?

Never Let You Down van Lucas Hamming. Het heeft echt dat poppy, echt poprock. Deze jonge Nederlandse rocker deed in 2012 mee aan 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland', maar dat valt hij nu niet eens meer te noemen.

 

2. Welke song gaat winnen volgens jou?

Poe, moeilijk. Het is niet zo duidelijk als vorig jaar... Cheerleader van OMI in de Felix Jaehn Remix of Lean On van Major Lazer? Zo maar twee overduidelijke kandidaten.

 

3. Welke song heeft jou het meest verrast?

Volledig onverwachts was de comeback van Adele, ook in mijn lijstje. Een ijzersterke ballad, die we in 2025 waarschijnlijk nog steeds meezingen. En dat Justin Bieber 'volwassen' zou worden. Volledig onverwacht. Wat een jaar, 2015!

 

4. Welke song kreeg je niet meer uit je hoofd?

Pressure Off van Duran Duran. Discofunk van de eerste plaats. Nile Rodgers (discokoning) doet ook mee, dus dat zit wel snor. Helaas nooit echt groot geworden.

 

5. Welke song wil je in 2016 eigenlijk niet meer horen?

Eigenlijk alles van Lorde, maar dat is niet 2015. Als het wel uit dit jaar moet zijn, dan Maste Sjen, het carnavalslied van Coen en Sander (haha).

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.