Professor's Timetable: Wat moet je zien op Pinkpop 2016?

Gepubliceerd op 8 juni 2016 om 19:37

Aankomend weekend is het weer zover: Pinkpop. Menig muziekliefhebber trekt naar Landgraaf om onder andere Red Hot Chili Peppers, Paul McCartney en Rammstein te zien. Maar wat mag je naast die grote namen nou absoluut niet missen?

Dit weekend is het weer tijd voor Pinkpop. Drie dagen lang genieten in Megaland met heel veel goede muziek. En dit jaar ook weer heel veel superheadliners. Maar mag je, naast de grote namen natuurlijk, zeker niet missen dit jaar? Dit is wat je volgens de Pop-Professor móét zien!

De met geel gemarkeerde acts mag je volgens de Pop-Professor niet missen.

 

Vrijdag

TijdschemaPinkpopvrijdag-1.jpg

 

Storksky (Brand Bier Stage, 15:45-16:25)

Storksky won eind vorig jaar de Nu Of Nooit-prijs en mag daarmee Pinkpop 2016 openen. De stevige rockband heeft net het gelijknamige debuutalbum uit, een uit de hand gelopen afstudeerproject van frontman (leadzang en gitaar) Michiel Claessen. Voor het album riep hij ook de hulp in van maar liefst zes verschillende drummers, waaronder Mario Goossens van Triggerfinger en Tim van Delft van De Staat. Laatstgenoemde band zie je later die dag ook op de Brand Bier Stage.

 

Red Hot Chili Peppers (Mainstage, 22:25-23:45)

De Pop-Professor beloofde je toch alternatieve namen in dit artikel? Nou, die volgen zeker nog, maar we willen je de Red Hot Chili Peppers zeker niet onthouden. De eerste headliner van Pinkpop 2016 sluit vrijdagavond de mainstage af, met natuurlijk grote hits als Under The Bridge, Give It Away en Californication, maar ook met materiaal van het nieuwe album The Getaway, dat een week na Pinkpop verschijnt.

 

Zaterdag

TijdschemaPinkpopzaterdag.png

 

Miamigo (Brand Bier Stage, 13:30-14:20)

Miamigo is een duo uit Brighton, dat vorig jaar doorbrak met het vrolijke popnummer What I Want. Zoals Pinkpop zelf zegt op hun website: "Wie over een paar jaar de festivalposter van Pinkpop 2016 terugziet, zal zich afvragen waarom Miamigo niet met grotere letters geschreven werd." En dat is volledig juist, want ze hebben alles in zich om door te breken.

 

Bazart (Stage 4, 20:25-21:15)

In eigen land is Bazart al een ware sensatie, een soort van de nieuwe Oscar And The Wolf. De Belgische indiepopband bracht vorig jaar debuut-EP Bazart uit, met daarop ook het prachtige liedje Goud. Je mag ze zeker niet missen, dus sta zaterdagavond op Stage 4 klaar voor Bazart!

 

Zondag

TijdschemaPinkpopzondag.png

 

Harts (Brand Bier Stage, 13:00-13:50)

De Australische Darren Hart, die muziek maakt onder de naam Harts, maakt lekker vrolijke, elektronische pop, en je moet hem zeker live checken! En helemaal vet: niemand minder dan Prince vertelde fan te zijn van Harts, en Harts was ook één van de laatsten die samenwerkte met Prince voordat hij overleed.

 

Balthazar (Brand Bier Stage, 20:45-21:45)
Nog een Belgische band: Balthazar. Ze zijn al sinds 2004 bezig, maar hun echte doorbraak vond vorig jaar plaats, toen de groep derde album Thin Walls uitbracht. Vooral de tracks Bunker en Then What vielen goed in de smaak. Zeker checken, zo zegt de Pop-Professor!

 

Meer blokkenschema's van de Pop-Professor? Check ze hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb