Lijstje: 5 redenen waarom je muziek moet luisteren in je vakantie

Gepubliceerd op 22 februari 2016 om 12:40

De regio's midden en zuid hebben deze week vakantie. Volgende week is de regio noord aan de beurt. Maar wat kun je allemaal doen in de vakantie? Dit zijn 5 redenen waarom je muziek moet luisteren in je vakantie!

Om nou een plaatje van een palmboom bij dit artikel te plaatsen? Zulk zonnig weer is het namelijk ook weer niet! Maar toch; een week ontspannen is eigenlijk altijd fijn! Tenzij je je gaat vervelen. Wat dan te doen? Dit zijn vijf redenen waarom je muziek moet luisteren in je vakantie!

 

1. Muziek maakt je slim

In vele onderzoeken is aangetoond dat muziek (luisteren) je slim maakt. Goed excuus om zoveel mogelijk muziek te luisteren dus! En na je vakantie, als je weer terug bent op school of werk, ben je drie keer zo slim! Je hebt er dus ook na je vakantie nog profijt van!

Er is zelfs een track gemaakt over intelligentie door muziek!

 Muziekmaaktslim-2.jpg

 

2. Muziek werkt aanstekelijk

Nog zo'n goed excuus om muziek te luisteren: het werkt aanstekelijk. En dan kun je niet meer stoppen met luisteren! Ook galm je veel tracks lekker mee! Denk aan Can't Get You Out Of My Head van Kylie Minogue (la, la, la, la, la, la, la, la), La La La van Sam Smith (na, na, la, la, la, la, la, la, la, la, la, la) of De Do Do Do, De Da Da Da van The Police! Gewoon zoveel mogelijk aanstekelijke muziek luisteren dus; dan krijg je de songs vanzelf niet meer uit je hoofd en kun je niet meer verder met dagelijkse bezigheden zonder díe track te zingen.

 

3. Muziek maakt gelukkig

Alweer zo'n wetenschappelijk onderzoek? Ja, inderdaad, alweer! Want dit soort onderzoeken geven de waarheid wel heel goed weer, en ook bij dit onderzoek. Canadese wetenschappers hebben in een onderzoek namelijk uitgevonden dat muziek je blij maakt, en dat er bij het luisteren ernaar een stofje vrijkomt wat ook vrijkomt als je drugs gebruikt. Kijk maar eens naar deze, vierentwintiguurdurende muziekvideo van Happy van Pharrell Williams.

 

4. Muziek kan een enorme boost geven

Als je even in een dipje zit, als je het niet meer ziet zitten: muziek is er altijd voor je, ook op treurige, vervelende en stomme momenten. Luister, op een stom moment als je in een dip zit, maar eens naar de Feel Good-playlist van de Pop-Professor, en hij weet zeker; je bent meteen weer helemaal HAPPY (zie ook reden 3)!

 

5. Muziek is leuk

En het allerbelangrijkste: muziek is leuk! Want het is natuurlijk ook zeker niet onbelangrijk dat je veel plezier hebt in het beluisteren van muziek. Of dat nou de laatste hits, oudere muziek of laatstgetipte hits zijn; als jij het maar leuk vindt! Fijne vakantie!

 

Meer lijstjes? Check ze hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb